Általános szerződési feltételek

Információk

 

Webáruházunkban a regisztráció nem kötelező, rendelését regisztráció nélkül is elküldheti.

Kedves Vásárlónk!

Üdvözöljük a Zulejhka Porcelain webáruházában, ahol egyszerűen, és gyorsan rendelhet porcelán ékszereket és ajándék tárgyakat.

Kérdésével keressen minket az info@zulejhka.hu email címen.

Adatkezelési Tájékoztatónkat itt (https://zulejhka.hu/adatvedelmi-tajekoztato/) olvashatja el.

E-számlát állítunk ki

A rendelési adatok megadása során kérjük, ügyeljen az e-mail cím pontos megadására, mert erre a címre kerül kiküldésre a rendelés visszaigazolása, kiszállítás esetén pedig a futárszolgálat is a megadott e-mail címre küldi az értesítést, és a rendelésről elektronikus számlát állítunk ki. Amennyiben a csomag átvételéig nem érkezik meg Önhöz az elektronikus számla értesítő levele, kérjük, jelezze az info@zulejhka.hu email címre és újra kiküldjük a számlát.

Fizetési módok

Fizetés banki átutalással:

Amennyiben banki utalással kívánja megrendelését fizetni, kérjük, hogy a megrendelés végösszegét a MagNet Bank Zrt. 16200230-10022063 számú bankszámlára szíveskedjen átutalni. Kérjük, hogy az utalás közleményében a rendelési számot szíveskedjen feltüntetni.

Fizetés online bankkártyával:

A PayPal által biztosított biztonságos online bankkártyás fizetési megoldást nyújtjuk vásárlóinak, amelyet a rendelés folyamatának a végén tud kezdeményezni. Az Ön kártyaadatait az információáramlás alatt SSL titkosítás védi.

Fizetés utalvánnyal

A Zulejhka Porcelain 2 féle utalványt értékesít a honlapján keresztül. Az egyik az egész évben elérhető ajándékutalvány, a másik a szezonálisan kialakított utalvány. Az utalványokat a webshopban történő vásárlást követően a megadott címre postázzuk. A szezonális utalványok felhasználási ideje a kiküldött utalványon fel van tüntetve. Az egész évben elérhető ajándékutalvány, a kiállítástól számított 1 évig használható fel. Egyik utalvány sem váltahtó készpénzre. Az utalvány nem személyre szóló, így Ön bárkinek adhatja.

Általános Szerződési Feltételek

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az Eladó a www.zulejhka.hu (a továbbiakban: Webáruház) és aloldalain történő a webáruházon, vagy telefonon keresztül a Vásárlók által történő vásárlásokkal kapcsolatos az Eladó és a Vásárló jogait és kötelezettségeit, a szállítási és a fizetési feltételeket, a vásárló elállási és felmondási jogának gyakorlásával kapcsolatos jogokat,  a telefonos rendeléssel, valamint a megvásárolt termékkel kapcsolatos alapvető feltételeket tartalmazza.

A Vásárló a Megrendelés véglegesítésével kifejezetten elfogadja jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

Vásárló csak 18. életévüket betöltött személyek lehetnek, akik kifejezetten elfogadják a jelen ÁSZF-ben, valamint az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Az eladó adatai:

Somogyi Katalin e.v.

Adószám: 68353542-1-43
MagNet Bank Zrt: 16200230-10022063
Nysz: 51622880
Cím: 1121 Budapest, Hóvirág út 2/a fszt.1.
Telefon: (+36) 20/ 327-1737
E-mail: info@zulejhka.hu

1. A szerződés tárgya

A Webáruházban feltüntetésre kerülnek a Vásárló által kiválasztható termékek, melyekkel kapcsolatos termékleírást az adott termék adatlapjánál található. A Webáruházban a Eladó részletesen feltünteti az egyes Zulejhka Porcelain (a továbbiakban: termék) termék nevét, leírását, és a termékekről fotót jelenít meg. Bár a Zulejhka Porcelain törekszik arra, hogy a termékekről a lehető legjobb, legpontosabb fotót, ill. leírást jelentessen meg a Webáruházban (minden fotó az eredeti ékszerről készül), a termékek adatlapján megjelenített képek esetenként eltérhetnek a valóságostól, illusztrációként szerepelhetnek. A Eladó nem vállal felelősséget a Webáruházban megjelenő kép és a termék valóságos megjelenése miatti esetleges különbözőség miatt tekintettel arra, hogy a kép csak illusztráció.

Az Eladó kijelenti, hogy a termékekkel kapcsolatos eredetiséget igazoló Certificate, és pontos leírás a kiszállított termékek dobozában is megtalálhatók, ezért a Vásárló köteles a termék(ek) átvételekor elolvasni a terméken található leírást, mely a termékkel kapcsolatos pontos információkat tartalmazza.

2. Vételár

A termékek mellett feltüntetett ár az adott árucikk bruttó vételára, amely már az általános forgalmi adót is tartalmazza. A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek. Az esetleges elírásokból eredő károkért az Eladó nem vállal felelősséget.

3. Regisztráció, adatbeviteli hibák javítása

A Vásárlóknak lehetőségük van regisztrálni a Webáruház oldalán, hogy többszöri vásárlás esetében adataikat újból nem kell megadják. A regisztráció során a Vásárló köteles a valóságnak megfelelő adatai megadására. A téves, vagy helytelen adat feltüntetésért Eladó nem felelős, a Vásárló a helytelen adatok megadásából fakadó teljes kárért felelős. Eladó jogosult a regisztrált Vásárlót törölni, amennyiben a Vásárló megszegi a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

Vásárló a regisztráció során felhasználó nevet és jelszót kap, melyeket köteles titokban tartani.

Vásárló tudomásul veszi, hogy az általa tévesen megadott e-mail cím a visszaigazoló e-mail hiányát jelenti, mely esetben nem jön létre a felek között érvényes szerződés.

4. Szellemi tulajdonjogok

A Webáruház (Honlap) egésze, annak tartalmi elemei, megjelenése, design elemei, továbbá a termék neve és a termékek maguk és a Zulejhka Porcelain elnevezés az Eladó tulajdonát képezik.

Ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása tilos! Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

5. Online Megrendelés menete

A Vásárló a kiválasztott és megrendelni kívánt termékeket kosárba helyezi, majd véglegesíti megrendelését. Ajánlatnak az Eladó általi termékárak minősülnek. A Vásárló a kiválasztott termékek esetében megtekintheti a termék ismertetőjét. Eladó tájékoztatja a Vásárlókat, hogy a megrendelt termékeknél szereplő képek illusztrációk. Vásárló valamennyi megrendelési adatot megtekintheti összegezve, ellenőrizheti és nyugtázhatja a megrendelését. Eladó e-mailben a megrendelés beérkezéséről beérkezési igazolást küld, ami a megrendelés visszaigazolásnak, és a megrendelés Eladó általi elfogadásának minősül. Ezzel megrendelése bekerül a folyamatunkba. A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet alapján az így létrejövő szerződés üzlethelyiségen kívül kötött, magyar nyelvű, írásba nem foglalt szerződésnek minősül.

A megrendeléssel létrejött szerződés alapján a Vásárlónak termék átvételi kötelezettsége keletkezik a kiszállítás során.

6. A vásárlástól való elállás joga

 • A megrendelés átvételéről számítva Önnek 14 nap áll rendelkezésére, hogy indoklás nélkül elálljon a vásárlástól. Amennyiben elállási jogával élni kíván, kérjük ezen nyilatkozatát írásban, e-mailben vagy postai úton juttassa el ügyfélszolgálatunknak, amelyet visszaigazolunk Önnek.
 • A vásárlástól való elállás bejelentéstől számítva 14 nap áll rendelkezésére, hogy a terméket visszajuttassa ügyfélszolgálatunk címére.
 • A termék visszaszállítása és annak költsége a Vásárlót terheli, ezt átvállalni nem áll módunkban.
 • A teljes vételárat a vásárlástól való elállás bejelentéstől számított 14 napon belül visszatérítjük, de ennek előfeltétele a termék megfelelő állapotban való visszajuttatása.

7. Adatbeviteli hibák kijavításának technikai lehetőségei

Az adatbeviteli hibáknak a szerződéses nyilatkozat elküldését megelőzően történő azonosításához és kijavításához biztosított eszközök:

 • A Kosár tartalma bármikor ellenőrizhető, változtatható vagy akár törölhető.
 • A személyes adatok, továbbá a mentett postai címek bármikor ellenőrizhetőek, megváltoztathatóak bejelentkezés után az Adatmódosítás menüpontban.
 • A megrendelés adatai a megrendelést lezáró áttekintő lépés során a Kosár alján megjelenő Vissza gomb segítségével módosíthatóak.

Ha tévedésből mégis mást rendelt, mint amit szeretett volna, és ezt utólag veszi észre, kérjük, jelezze Ügyfélszolgálatunknak, e-mailben, telefonon, vagy a kiküldött visszaigazoló e-mailre válaszolva. Fontos, hogy a rendelést követően ezt haladéktalanul tegye meg, mert akár 1 munkanapon belül kézbesíthetjük a megrendelt termékeket!

8. Szállítás és átvétel

Kiszállítás

Eladó futárszolgálat által biztosítja a Vásárló által megrendelt termékek kiszállítását.

Az árurendeléseket, amennyiben azonnali raktárkészlettel rendelkezünk 1-2 munkanapon belül átadjuk a futárszolgálatnak. A rendeléseket 3-5 munkanapon belül teljesítjük, a várható szállítási és átvételi időpontról e-mailben, tájékoztatjuk Önt.

A futárszolgálat a termék(ek) kiszállítását a Vásárló részére a rendelés leadását követően azonnal megkezdi.  Eladó és a futárszolgálat nem vállal felelősséget olyan késedelemért vagy a teljesítés olyan elmaradásáért, amely olyan tények és/vagy körülmények (pl. közlekedési akadály) nem voltak előre láthatók és amelyek miatt a futárszolgálat csak indokolatlan kiadások mellett tudná a megrendelt termékeket a Vásárló részére kiszállítani.

 

A termékek átvételére csak 18 éven felüli személy jogosult.  A kiszállítást végző munkatárs jogosult az azt átvevő személy életkorának ellenőrzésére a személyazonosságot igazoló okmányát megtekintésével. Amennyiben az átvevő személy ezt megtagadja, úgy a munkatárs jogosult a termék átadását megtagadni. Szolgáltató az azonnali kiszállítás biztosítására tekintettel a megrendelt termék átvételének a Vásárló hibájából történő meghiúsulása esetében jelzi e-mailben a Vásárló részére, hogy a megrendelt termékek átadását megkísérelte, azonban annak átadása meghiúsult. Az első kiszállítási kísérlet meghiúsulása esetén a második kiszállítási kísérlet az alapszolgáltatás része. A második kiszállítási kísérlet eredménytelensége, vagy a korrekciós eljárás sikertelensége esetén a csomag visszaszállításra kerül a Zulejhka Porcelain telephelyére. Ha a csomag nem kézbesíthető, akkor azt a futárszolgálat maximum 5 munkanapig tárolja, ennek lejárta után a csomagokat – külön jelzés nélkül – visszaszállítja a Zulejhka Porcelain telephelyére. Átvétel megtagadása, vagy a Zulejhka Porcelain korrekciós eljárás során adott utasítása alapján a futárszolgálat nem végez második kézbesítési kísérletet, a csomagot visszaszállítja a feladónak. Amennyiben a csomag láthatóan sérült vagy nyitott, akkor a csomagot ne vegyék át, és haladéktalanul értesítsék Ügyfélszolgálatunkat a történtekről az info@zulejhka.hu email címen, vagy a +36 20 327 1737 telefonszámon.

 • Szállítási költségek

Egy rendelés termékeinek maximális súlya 10 kg lehet. Amennyiben a rendelés összsúlya ezt meghaladja, akkor 10 kg-ként külön rendelésként kezeljük és 10 kg-ként 990,- Ft szállítási költséget számolunk fel.

 • Házhoz szállítás futárszolgálattal: 1960,- Ft
 • Ingyenes: 25.000,- Ft feletti megrendelés esetén a házhoz szállítás:

E-mail: info@zulejhka.hu

A szállítás kizárólag munkanapokon, 8-16 óra közötti intervallumban történik, pontos időmegjelölés nélkül.

9.Fizetési feltételek

Vásárlónak a megrendelés véglegesítésével és elküldésével fizetési kötelezettsége keletkezik.

Vásárló a fizetést átutalással, vagy bankkártyával teljesítheti.

 

10.Vásárló Tájékoztatása az elállási/felmondási jogról

Az elállási/felmondási jog csak fogyasztókat illeti meg. Fogyasztónak csak magánszemély minősül.

Elállási jog

A Vásárlót a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. § szerint megilleti az indokolás nélküli elállás joga.

Vásárló jogosult a megrendelt termékek vagy azok egy részének átvételét mindenféle indoklás nélkül megtagadni. A Vásárló elállása esetében mentesül a megrendelt termék árának megfizetése alól, azonban Eladó a kiszállítással felmerült költségeit levonja.

Vásárló jogosult elállni a megrendelt termék kézhezvételét követő 14 naptári  napon elül indoklás nélkül, amennyiben az átvett terméket az említett határidőn belül indokolás nélkül visszaadja. Ebben az esetben a Vásárló köteles az elállási nyilatkozat megtételét követő 14 napon belül a megrendelt termékek saját költségén visszaküldeni Eladó részére. Eladó köteles a visszaadott termékek vételárát haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzést követő 14 naptári napon belül visszafizetni, vagy csere lehetőséget biztosít a termék árak erejéig.

A Vásárló felelős az elállás esetén a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredően bekövetkező értékcsökkenésért.

Vásárló elállási jogát a jelen ÁSZF 1. számú melléklete szerinti Elállási/Felmondási nyilatkozattal is gyakorolhatja.

Elállás alá eső termékek esetén azok vételárát Eladó az elállással egyidejűleg, de legkésőbb az elállási nyilatkozat kézhezvételét követő 14 napon belül visszatéríti.

Eladó a visszatérítést jogosult visszatartani, amíg a Vásárló a terméket vissza nem juttatja, és ezt nem igazolja Eladó felé.

Felmondás joga

A Vásárlót a létrejött szerződés tekintetében felmondási jog illeti meg a szerződés létrejöttétől számított 14 napon belül. Felmondás esetében a szerződés a felmondás közlése napján megszűnik. Felmondás gyakorlása esetében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül Szolgáltató visszatéríti a Vásárlónak a még nem teljesített szolgáltatás ellenértékét.

Visszatérítés során az eredeti móddal megegyező fizetési módot alkalmazunk kivéve, ha Vásárló más fizetési mód alkalmazásához járul hozzá. Vásárlót semmilyen egyéb költség nem terheli a visszatérítésből kifolyólag.

Ha Vásárló elállási, vagy felmondási jogával élni kíván, elállási, vagy felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni postai úton, vagy elektronikus úton küldött levél útján az alábbi címre:

Postai cím: 1121 Budapest, Hóvirág út 2/a fszt.1.

E-mail: info@zulejhka.hu

11. Kellékszavatosság, termékszavatosság, jótállás

A Vásárló a termék hibája esetén – választása szerint – a kellékszavatossági igényt vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

a.       Kellékszavatosság

Hibás teljesítés esetén Vásárló jogosult igényét érvényesíteni.

Vásárló az alábbiakat kérheti a Szolgáltatótól:

 • kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek teljesítése lehetetlen vagy Eladó számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát Vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét Vásárló viseli.

Vásárló köteles a hiba felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni kellékszavatossági igényét. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a Vásárló már nem érvényesítheti.

A Vásárló az Eladó teljesítésétől számított hat hónapon belül érvényesítheti. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban Vásárló köteles bizonyítani, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

b.       Termékszavatosság

A Vásárló a termékszavatossági igény érvényesítése esetében a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti 2 éven belül a gyártóval, vagy forgalmazóval szemben.

c.        Jótállás

A Vásárló tartós fogyasztási cikkek esetében illeti meg a jótállás (pl.: műszaki cikkek, szerszámok, gépek és alkatrészeik esetében), amelyek vásárlási értéke a 10 000 Ft-ot meghaladja.

Szerződéses alapú a jótállás, ha a kötelezett (akár a gyártó, akár a kereskedő) vállal saját maga, az általa meghatározott feltételek szerint jótállást a termékre. Ilyen esetben a jótállási (garancia) feltételeket kell elolvasni a jótállással kapcsolatban és a jótálláshoz jótállási jegy tartalmazza.

Eladó külön jótállást nem vállal.

A jótállás időtartama 1 (egy) év. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása napjával kezdődik.

12. Adatvédelem

Az Adatkezelési Tájékoztató a weboldalon érhető el az ÁSZF-el együtt.

13. ÁSZF módosítása

Eladó jogosult jelen ÁSZF-et bármikor módosítani. Ez esetben a módosítás a webáruházban való közzététellel lép hatályba.

14. Panaszügyintézés

A Vásárló a termékkel vagy Eladó tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az Eladónál, vagy az ÁSZF jelen pontjában feltüntetett testületnél terjesztheti elő.

Az Eladó a panaszt 31 napon belül válaszolja meg.

Panaszával a továbbiakban Budapesti Békéltető Testülethez fordulhat ajánlásért.

Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Telefonszáma: (1) 488-2131

Fax száma: (1) 488-2186

Elnök: Dr. Baranovszky György

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

 15. Vegyes Rendelkezések

Jelen szerződési feltételekre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, A fogyasztó és vállalkozások közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet és Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Eker. tv.), 2016/679 számú rendeletével (általános adatvédelmi rendelet, a továbbiakban: GDPR).

Jelen ÁSZF 2021.12.18. napjától hatályos.

 1. számú melléklet

Elállási/felmondási nyilatkozat minta

(csak a szerződéstől való elállás/felmondás esetében töltse ki és juttassa vissza)

 

Zulejhka Porcelain

 

Név: Somogyi Katalin e.v.
Székhelye: 1121 Budapest, Hóvirág út 2/a fszt.1.
Nyilvántartási szám: 51622880
Bankszámla szám: MagNet Bank Zrt: 16200230-10022063
Adószáma: 68353542-1-43
Telefonszáma: (+36) 20/ 327-1737
E-mail címe: info@zulejhka.hu

 

*kérjük a megfelelőt aláhúzni szíveskedjen

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: …………………………………………………………

A fogyasztó(k) neve: …………………………………………………………………………………

A fogyasztó(k) címe: …………………………………………………………………………………

A vételárat az alábbi bankszámlaszámra kérem visszautalni (abban az esetben töltse ki, ha szeretné, hogy a vételárat banki átutalással fizessük vissza):
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

A Vásárló (k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

…………………………………………………………………………………

Eladó külön tájékoztatott az elállási, valamint felmondási jogomról az ÁSZF 10. pontjában foglalat szerint.

Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül elállni a szerződéstől. Elállás esetében a szerződés a megkötésére visszamenőlegesen szűnik meg. Az elállás gyakorlására nyitva álló határidő a szerződés megkötését követő 14. napon jár le. Elállás gyakorlása esetében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatérítjük Önnek a termék ellenértékét.

A teljesítés megkezdésétől Önt a megkötött szerződés tekintetében felmondási jog illeti meg a szerződés megkötésétől számított 14 napon belül. Felmondás esetében a szerződés a felmondás közlése napján megszűnik. Felmondás gyakorlása esetében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatérítjük Önnek a termék vételárát.

Visszatérítés során az eredeti móddal megegyező fizetési módot alkalmazunk kivéve, ha Ön más fizetési mód alkalmazásához járul hozzá. Önt semmilyen egyéb költség nem terheli a visszatérítésből kifolyólag.

Ha Ön elállási, vagy felmondási jogával élni kíván, elállási, vagy felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni postai úton, vagy elektronikus úton küldött levél útján a fenti címre.

Vásárló(k) aláírása: ……………………………………………………………………………………………………………………

Kelt: ……………………, 20…….év ……………….. hó …………………. nap

 

Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása